TIPS HUREN TENT

Voor het huren van een tent kan soms een behoorlijk budget vereist zijn. Een aantal tips om kosten te besparen voor het huren van een tent zetten wij op een rijtje. We adviseren u om deze in overweging te nemen zodat u niet te veel betaalt voor uw tent.

TIPS EN TRICKS VOOR HET HUREN VAN EEN TENT:

HET DOEL VAN UW TENT EN DE UITSTRALING.

1. Bedenk van te voren goed wat de uitstraling is die u aan uw feest mee wilt geven. Wilt u een luxe uitstraling, een feestelijke uitstraling, een degelijke uitstraling of een standaard uitstraling. Een luxe paviljoentent waarbij de zijkanten open zijn geeft een ander karakter aan uw feest dan een grote stevige aluhal of bijvoorbeeld een circustent die geel met blauw is.

DE GROOTTE VAN DE TENT.

2. Maak niet te veel kosten door een te grote tent te huren maar huur ook niet een te kleine tent. Ga ongeveer uit van 2 mensen per vierkante meter en het wordt een gezellig drukke boel. Indien uw gasten moeten kunnen zitten zal er meer ruimte nodig zijn. Maak daarom even een goede rekensom van tevoren.

INSTALLEREN, WANNEER EN HOE LAAT.

3. Het installeren van een tent is meestal duurder in de weekenden. Ook is het installeren, maar natuurlijk ook het ophalen van een tent duurder buiten kantoortijden omdat het personeel vaak een hogere beloning krijgt. Het is verstandig hier rekening mee te houden.

EEN GELIJKE ONDERGROND IS GOEDKOPER.

4. Het waterpas maken van de vaak grotere tenten zoals ijshallen, aluhallen of grote tenten kan prijzig zijn. Een locatie waar de ondergrond gelijk is bespaart kosten.

EEN LEVERANCIER IN DE BUURT IS VAAK GOEDKOPER.

5. Voorrijkosten kunnen oplopen. Indien een 4 tal opbouwers allen 3 uur heen en 3 uur terug moeten rijden, zijn deze kosten een puntje op de offerte die u kunt ontvangen. Indien het bedrijf bij u om de hoek aanwezig is, zullen deze kosten niet worden meegenomen. Daarom is onze website van belang. Een goede leverancier, in de buurt met het juiste assortiment. En daar zijn wij voor.

ZORG ER VOOR DAT UW LOCATIE BEREIKBAAR IS.

6. Een bereikbare locatie bespaart kosten. Indien uw locatie makkelijk bereikbaar is voor de vrachtwagen scheelt dit sleep en draag tijd. Hoe makkelijker u het maakt, hoe goedkoper het is.

VOORKOM ONNODIGE SCHOONMAAKKOSTEN.

7. Tenten dienen schoon te worden te worden geretourneerd. Modder, limonade en andere zaken dienen niet meer op de tent aanwezig te zijn. Ook resten van ducttape of crepepapier dient verwijderd te zijn. Logischerwijs zijn scheuren en krassen vaak ook niet welkom.

HOE WARM WILT U ER BIJ ZITTEN?

8. Een tent is helaas wat minder geisoleerd dan een huis. Warmte stijgt naar boven. Het lager zetten van de thermostaat kan vaak al vele euro’s schelen. En u helpt de natuur er natuurlijk mee!

IS EEN TENTVLOER NODIG?

9. Een tentvloer is een mooie toevoeging aan uw partytent. Het geeft een luxe uitstraling en u geeft mensen met hakken een prettige tijd in plaats van ze te laten wegzakken in het gras. Maar een tentvloer kost vaak wel extra geld. Indien het terrein een stenen vloer biedt dan kunt u daar ook de tent neerzetten in plaats van op het gras. Een ander puntje is dat een tent waar geen haringen geslagen kunnen worden verzwaard dient te worden. Dit wordt meestal met beton gedaan. Een tent kan ook met de vloer zelf verzwaard worden. Indien u dus geen mogelijkheid heeft om haringen te slaan, dan is een tentvloer een goed alternatief om extra betalen voor betonblokken te voorkomen!

HUUR OP TIJD UW TENT.

10. Een tent huren is niet net als vliegen. Last-minute is meestal niet goedkoper. Wij adviseren u ruim van te voren uw tent vast te leggen. Vraag daarom op tijd een offerte aan.

VRAAG VERSCHILLENDE OFFERTES AAN,

11. Verschillende offertes drijven de prijs omlaag. Het is belangrijk om verschillende offertes aan te vragen. Stel u verkoopt knikkers. U heeft 100 rode, 2 groene en 1 gele. Waar heeft u de beste inkoop condities voor? Rood. Waar zou u ver van tevoren een iets hogere prijs voor vragen omdat u er maar 1 van heeft en als die weg is heeft u niks meer als een andere klant zich aanbiedt? De gele. Een klant weet niet van tevoren wat het assortiment is van de verhuurder. Vraag daarom meerdere offertes aan.

ZORG DAT U OFFERTES AANVRAAGT MET DEZELFDE VARIABELEN.

12. Wij zien vaak dat offertes met elkaar worden vergeleken, maar dat niet de juiste variabelen worden meegenomen. Maximale afmetingen, maximale huurperiode, wel of niet installeren en ophalen/afbreken, accessoires, voorrijkosten. Door bij ons een offerte in te vullen weet u zeker dat de offertes met elkaar te vergelijken zijn.

TIPS HUREN TENT

Indien u nog vragen heeft over de tips voor het huren van een tent, aarzel niet contact met ons op te nemen. Een offerteaanvraag kunt u doen door op de offerteknop te klikken. Alvast een fijn feest toegewenst!