Trouwen in eigen tuin

Dé partner voor het huren van een sailcloth tent | Altiro Tenten ook voor een stretchtent

Verloofd? Plannen maar! Jullie trouwen liefst in de zomer en op een originele locatie mét persoonlijke touch. Niet het dertien-in-een-dozijn feest dus. Feestzalen genoeg in België, maar wat als je nu eens kiest voor een feest in eigen habitat? Zet een Altiro tent in de achtertuin van je grootouders of op de plaats waar jullie voor het eerst kusten. Of waarom niet op het strand? Je hebt ze vast en zeker al gezien, prachtige witte of beige tenten die volledig opgaan in de omgeving. We spraken met Victoria van Altiro Tenten, tent lady met een neus voor knappe styling en zot van trouwfeesten.

Victoria, waarom kiezen lovebirds om in een tent van Altiro te trouwen?

“Er zijn 101 redenen waarom koppels nu net op die éne specifieke plaats willen trouwen. Er hangt een romantisch verhaal aan vast, het is onder de oude eik in de tuin van de grootouders, … Maar de reden die het vaakst terugkeert is dat koppels graag zelf betrokken zijn bij het plannen van A tot Z. Je hebt echt alles in handen, je kan je creativiteit de vrije loop laten gaan. Je bent ook zeer intensief bezig met alle voorbereidingen en leeft dubbel zo hard naar de grote dag toe. We zien dat er in de week vóór een feest vaak heel wat vrienden en familieleden mee de handen uit de mouwen komen steken, leuk om te zien dat het feesten eigenlijk dán al begonnen is.”

Voor wie nog geen duidelijk beeld heeft van een ‘tent’, welke types kan je huren bij Altiro?

“We hebben twee soorten: sailcloth en stretch. Een sailcloth tent wordt meestal in een ronde of ovale vorm neergezet. Door middel van hoge palen in het centrum bereikt de tent een hoogte van 6 meter, heel indrukwekkend! Veel mensen zullen de witte vlaggetjes die op de pieken wapperen vast wel herkennen.

Een stretchtent wordt meestal in een vierkant of rechthoekige vorm geplaatst. Onder een gigantisch, rekbaar zeil worden palen geschoven, zodat je een organische vorm creëert. Een heel flexibele manier van werken, je kan er eigenlijk wat mee spelen.

Beide tenten van Altiro worden op een mooie, stevige houten vloer neergezet, instant sfeer! Hoe je ze voor de rest aankleedt, laten we volledig aan het koppel of wedding planner over!”

Een andere tent, een andere sfeer?

“Een sailcloth heeft een iets chiquere uitstraling en oogt klassieker, zeker door de hoogte die gecreëerd wordt. Het grote voordeel is dat deze tent volledig afgesloten kan worden en je dus in alle seizoenen kan feesten. Je kan deze tent perfect verwarmen bij winterse temperaturen.

Een stretchtent is iets nonchalanter, meer naturel. Je ziet ze vaak opduiken aan het strand of in een groene omgeving. Vaak worden ze ook gewoon als ‘dak’ gebruikt om bijvoorbeeld een ceremonie onder te houden. Of als dakje boven een meterslange tafel tussen fruitbomen. Zo zijn je gasten beschermd tegen regen of zon, maar heb je toch het gevoel in openlucht te vieren.”

Waar moet je rekening mee houden als je voor een Altiro tent kiest?

“Er komt heel wat meer bij kijken dan de tent op zich. Voorzie meer tijd en budget dan wanneer je kiest voor een klassieke zaal. Om je een idee te geven, hier zijn enkele zaken die je zeker niet over het hoofd mag zien:

  • Waar komt de catering? Moet er een aparte ruimte/tent voorzien worden?

  • Is er een toilet aanwezig op de locatie of moet je een toiletwagen voorzien?

  • Is er elektriciteit en water aanwezig op het terrein?

  • Wat bij slecht weer? Is er voldoende overdekte ruimte voorzien? En voorzie je voldoende verwarming?

  • Kunnen de gasten met fijne hakjes de tent netjes bereiken via een looppad?

Laat dit je vooral niet afschrikken, zolang je een strak schema aanhoudt en alles netjes plant kan je er het feest van dromen van maken.”